VOORWOORD

TROTS

Op de valreep van 2020/2021 terugblikkend op het afgelopen jaar moet me van het hart dat ik ontzettend trots ben op onze vereniging.

Iedereen heeft - zo goed en zo kwaad als dat kon - op de werkvloer of via thuiswerken de werkzaamheden proberen te doen, ondanks alle inperkingen die het coronabeleid met zich meebracht. Ook de actieve leden van de FNV hebben er alles aan gedaan om de FNV zichtbaar te houden op de werkvloer of via de sociale media.

Ondanks alle restricties, verboden en geboden hebben jullie er het beste van gemaakt, zijn jullie niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben jullie er alles aan gedaan om uit deze lastige en vervelende situatie te halen wat er op dat moment in zat. Het is hartverwarmend om te ervaren hoe jullie je beste beentje voor hebben gezet en dat nog steeds doen. Want laten we wel wezen, het einde van corona mag dan - vaccintechnisch gezien - in zicht zijn, voorlopig bevinden we ons nog steeds in een lockdown.

Dat beste beentje voorzetten hebben wij als FNV ook gedaan. Ook in deze tijd hebben we de werkgevers geconfronteerd met cao-voorstellen op basis van onze arbeidsvoorwaardenagenda en ons ingezet voor de belangenbehartiging van de zogenaamde ‘flexibele schil’. Juist de mensen die behoren tot deze flexibele schil zijn immers het eerst de dupe als de personeelsbezetting moet worden ingekrompen. We hebben veelal kunnen voorkomen dat werkgevers verslechteringen konden doorvoeren in de cao’s met als argument dat dat nodig zou zijn om als bedrijf overeind te blijven. Tenzij de argumenten valide zijn, laten we ons daartoe zeker niet verleiden!

Een ander prachtig hoogtepunt is de afsluiting van de leergang ‘Leiderschap in sport’ onlangs. Meer dan tien betrokken leden en hoogvliegers in de sector Sport bij de FNV sloten met succes hun training af met een getuigschrift en met mooie ervaringen en bijeenkomsten. Ik wens hen het allerbeste in hun vakgebied en hoop dat er nog velen mogen volgen bij een volgende editie van deze leergang.

Verder ben ik in dit magazine bijzonder blij met het mooie verhaal van Suzanne van Sinten. Zij geeft ons een prachtig kijkje in haar wereld van de paardensport en haar werk als groom in de stal van (oud-)international en Olympisch goud-winnaar Jeroen Dubbeldam. Hoe haar leven eruitziet en waarom zij het belangrijk vindt dat er ook in de paardensport een goede cao komt, lees je verderop in dit magazine.

Rest mij nu nog om je bijzonder fijne en gezellige feestdagen te wensen. Wellicht wat bescheidener dan je gewend bent en met minder mensen om je heen dan in voorgaande jaren. Ook minder uitbundig, zonder het nieuwe jaar met vuurwerk in te leiden. Ik hoop toch dat je, gezond en samen met je directe naaste vrienden, familie en bekenden de feestdagen kunt vieren.

Tot in 2021, waarin we hopelijk gezond en virusvrij het jaar zullen vervolgen en weer op normale wijze verder kunnen gaan zoals we half maart 2020 zijn gestopt.

Fijne feestdagen!

Ger Deleij Sectorhoofd FNV Publiek Belang

Deel deze pagina