VOORWOORD

OH WAT MOOI IS NEDERLAND!

Sectorvoorzitter Ger Deleij blikt terug en kijkt vooruit.

Ik hoop dat u een heerlijke zomer heeft gehad! Waarschijnlijk net als bijna alle andere landgenoten in eigen land. Wat is Nederland mooi, dat kunt u beamen, niet? Aan de hoeveelheid zon en warmte heeft het deze zomer in ieder geval niet gelegen. Helaas lijken we eind augustus rechtstreeks de herfst in te zijn gegaan. Een jaargetijde waarin we hopelijk toch de gevraagde fysieke afstand van elkaar kunnen houden.

Voor velen van ons zijn het geen makkelijke tijden, er is veel onzekerheid en we hopen allemaal dat ons een tweede, grote, corona-uitbraak bespaard blijft.

Alle coronaberichten ten spijt, bereikte ons eind augustus ook nog het intens verdrietige bericht dat onze gewaarde collega - bestuurder Jack de Vlieger - op tragische wijze om het leven is gekomen.

We gedenken hem als een betrokken, integere bestuurder en FNV-medewerker. In gedachten zijn we bij de naasten van Jack, als collega zullen wij hem ontzettend missen. Het gat dat is gevallen door het overlijden van Jack zullen we de komende periode zo goed mogelijk proberen op te vullen.

Terug naar de dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld onze inspanningen om een nieuwe cao Paardensport te realiseren. Die kan er zeker komen, maar daar hebben we wel de hulp en steun van onze leden voor nodig, vertelt FNV-lid Martine Groenevelt. Zij startte met collega’s een petitie die inmiddels al bijna 2.000 keer ondertekend is. Verderop in het magazine lees je er meer over.

Verder in deze uitgave een kijkje achter de schermen bij en een leuk interview met ons actieve kaderlid Erwin Hoogenboom die bij afvalinzamelingsbedrijf Circulus-Berkel in Deventer werkt. Hij vertelt ons over zijn werk op de veegwagen en zijn bijdragen als kaderlid van de FNV aan de ondernemingsraad.

We wensen je een veilig najaar! Stay safe! Ger Deleij Sectorhoofd Publiek Belang