VOORWOORD

STERKTE MET DE LAATSTE CORONALOODJES

Had iemand ooit kunnen of durven denken dat we er nu, één jaar nadat de eerste coronapatiënt in Nederland opgenomen werd, zo voor zouden staan? Met een maandenlange sluiting van de horeca? Gesloten kleding- en schoenenwinkels?

Het zal vermoedelijk heel lang gaan duren voordat onze economie weer terug is op het niveau van begin 2020. Maar dat zijn slechts de economische ontwikkelingen, want nog steeds vechten we voor een algehele immuniteit voor zoveel mogelijk Nederlanders. Onze gezondheid is een nog veel groter goed. Hopelijk hebben we nu het eind van deze pandemie in zicht en kunnen we langzaam maar zeker weer richting een ’normale’ toekomst gaan kijken. En ons voorbereiden om straks weer een zo normaal mogelijk leven te gaan leiden, met 'gewoon goed werk' dat we weer kunnen uitvoeren zoals we dat gewend waren. Nog een paar maanden en dan kunnen we waarschijnlijk ons leven weer opppakken waar we dat in maart vorig jaar neerlegden. Mét een aantal nieuwe cao’s die we de afgelopen maanden voor onze leden en niet-leden afspraken. Voor PostNL, voor GEO, en hopelijk ook aankomende periode weer voor heel veel andere branches en sectoren.

ENTHOUSIAST?

In dit nummer van FNV Magazine lees je weer mooie interviews met onder meer leden uit de GEO. Hoe hebben zij de afgelopen cao-onderhandelingen ervaren? Daarnaast is het woord aan een aantal leden uit de sector post- en pakketbezorging. Zij vertellen over de grote impact die de coronacrisis afgelopen maanden op hun werk heeft gehad. Ten slotte vertelt ons kersverse lid Dylan Bos in dit nummer waarom hij het belangrijk vindt om zijn stem, namens zijn collega’s te laten horen. Dylan is actief als brancheraad- en ondernemingsraadslid. En als je er zelf enthousiast over bent of van wordt, mail ons dan! We kunnen altijd nieuwe enthousiaste kaderleden gebruiken! Ik wens je voor nu veel sterkte met de hopelijk laatste coronaloodjes. Nog even volhouden. Tot die tijd: stay safe, houd vol en tot ziens in de zomer, waarin hopelijk weer veel meer kan!

Ger Deleij Sectorhoofd FNV Publiek Belang

Deel deze pagina