VOORWOORD

GOED GEREGELD!

Het was een vliegende start van 2020. Met mooie best practices in zwembaden in Ede en Alphen aan den Rijn, een prachtcao voor onder meer AVR Rotterdam (dat onderdeel uitmaakt van de cao GEO) en een nieuw bestuurdersgezicht bij onze sector Publiek Belang.

Dit is alweer het tweede digitale magazine dat de FNV speciaal voor jou als lid van de sector FNV Publiek Belang maakt. In dit nummer krijgen we een kijkje achter de schermen bij afvalverwerker AVR in Rotterdam en praten we met Tanya Hughes die in haar job als procesoperator als een van de weinige vrouwen haar mannetje staat in de mannenwereld van AVR. Iets waar bestuurder Hanan Yagoubi, met de nieuwe afspraken in de cao GEO verandering in wil brengen: ze maakte afspraken in de cao over meer vrouwen bij de afvalverwerkingscentrale.

ZWEMBADEN EN PAARDENSPORT

Verder in dit magazine twee mooie verhalen over zwembaden die een mooi voorbeeld kunnen zijn voor andere zwembaden in ons land en praten we met Ingrid Koppelman die ons bestuurdersteam komt versterken. Ingrid gaat zich als kersverse bestuurder -ze is net klaar met de FNV bestuurdersopleiding- onder meer inzetten voor een nieuwe cao Paardensport.


AEB IN PROBLEMEN

Helaas ook minder goed nieuws tenslotte. Want de Amsterdamse afvalverwerker AEB verkeert in zwaar weer. Daar sloot onze bestuurder Hans Robijn een sociaal plan af voor de opvang van de sociale gevolgen. Zoveel mogelijk medewerkers worden er van werk naar werk begeleid en wie weggaat, ontvangt een transitievergoeding. Gelukkig lijkt AEB een en ander wel zo goed mogelijk voor haar medewerkers te willen regelen, maar het is en blijft een zware tijd voor de mensen die bij dit bedrijf werkzaam zijn.

Rest me je heel veel leesplezier te wensen met deze uitgave. Geniet van de lente die eraan zit te komen!


Ger Deleij
Sectorhoofd Publiek Belang